Τηλεδιάσκεψη του ΣΕΕΜΠ με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στ. Δράκο

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Συνεχίζοντας τις επαφές τους τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στ. Δράκο. Σκοπός της συνεργασίας ήταν η προετοιμασία, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς της Μεσαιωνικής Πόλης μόλις επανέλθει στην κανονικότητα, οπότε κι αν συμβεί αυτό. 

Σε δηλώσεις τους ανέφεραν:

«Η συνεργασία μας με τον Αντιδήμαρχο είναι, όπως πάντα, στενή. Η υγειονομική κρίση μπορεί να είχε τεράστιες συνέπειες στην τοπική οικονομία και ιδίως στον τουρισμό, όμως είμαστε πρόθυμοι για άλλη μια φορά, να σηκώσουμε το βάρος της ανάκαμψης, μόλις μας δοθεί η ευκαιρία. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι εμείς και η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά και όσα προέκυψαν.

 Αναλυτικότερα: 

Όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους αιτηθήκαμε αυτή τη φορά να μην καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στην χρήση για ένα έτος, αλλά το ποσό που θα αντιστοιχεί στις μέρες λειτουργίας μας, αφού δεν προβλέπετε χρήση τους πριν το Ιούλιο.

Όσον αφορά στις θέσεις στάθμευσης, αιτηθήκαμε πρόβλεψη για περεταίρω αύξηση των θέσεων των ενοικιαζομένων αυτοκίνητων, αφού στα πλαίσια της προσωπικής προφύλαξης οι επισκέπτες μας είναι πιθανό να τα προτιμήσουν σε σχέση με τα ΜΜΜ.

Όσον αφορά την τουριστική πολιτική, ζητήσαμε να μετατρέψουμε το πλήγμα σε ευκαιρία προβάλλοντας το νησί μας ως ασφαλή προορισμό όσο ποτέ.

Ζητήσαμε επίσης τη στήριξη του Δήμου και κυρίως του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, στα αιτήματα μας στην κεντρική διοίκηση για την δημιουργία στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον επαναπροσδιορισμό τους. Ως τουριστικές επιχειρήσεις  προτείνουμε να ορίζονται οι εποχιακές επιχειρήσεις που εδράζονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικοί τόποι, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως ορίζονται στο ΠΔ 664/77, προκειμένου να περιληφθούν όλες ανεξαιρέτως και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα μας και από την πλευρά τους μας ενημέρωσε, ότι η σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης έχει μπει στην τελική ευθεία και σύντομα θα είναι έτοιμη προς υπογραφή, σύμφωνα με όσα δεδομένα έχουν προκύψει από την δημόσια διαβούλευση. Προχωρά καθώς συμφωνήθηκε και σε προηγούμενη συνάντηση μας και θα μπει σε ισχύ ο έλεγχος της κυκλοφορίας εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και η κίνηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Όπως επίσης και η δημιουργία του χώρου στάθμευσης στην Ακαντιά και η από εκεί συνεχής δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο προς της εισόδους της ΜΠ. Μας ενημέρωσε επίσης ότι προχωρά το σχέδιο υλοποίησης για την δημιουργία ειδικών μονοπατιών για την κίνηση των ΑΜΕΑ εντός του μνημείου,  όπως επίσης και ο σχεδιασμός κέντρου ελέγχου της ηλεκτροδότησης για τον άμεσο εντοπισμό βλαβών ή δυσλειτουργιών, όπως και η σύναψη σύμβασης για την άμεση αντικατάσταση φθαρμένων πλακών του οδοστρώματος.

Απόψεις επίσης ανταλλάξαμε και τις νέες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν λόγω των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν  για την προστασία την δική μας, αλλά και των επισκεπτών μας. 

Το κλίμα ήταν όπως πάντα θετικό. Ο αντιδήμαρχος μας άκουσε με προσοχή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την επαναφορά της περιοχής μας ελπίζοντας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και από την πλευρά του Αντιδημάρχου και από την πλευρά του Δημάρχου».

Δελτία τύπου

Ευχαριστηριο σε επιμελητήριο Δωδεκανησου και Αστυνομικό Διευθυντή

Το ΣΕΕΜΠ σε συνέχεια των προσπαθειών που κάνει για την αναβάθμιση της εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης, ώστε να καταστεί πόλος έλξης για τους επισκέπτες όλου του νησιού, θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το

Επιστολή του ΣΕΕΜΠ προς τον Πρωθυπουργό

Στην σύσκεψη των φορέων του τουρισμού της Ρόδου υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχε το ΣΕΕΜΠ την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην ΠΝΑ, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Βασίλη Δοντά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργός

Καλή τουριστική σεζόν σε όλους!

Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου σας εύχεται καλή αρχή με δύναμη και υγειά. Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέχρι τώρα, αλλά και αυτές που θα

Παραίτηση Δοντα και Αγγελου από το συντονιστικό όργανο των φορέων – Έκδοση κειμένου χωρίς την έγκριση μας.

Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ αποφάσισε ο Πρόεδρος του Δοντάς Βασίλης και η Μαρια Αγγελου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων να παραιτηθούν από το συντονιστικό όργανο των φορέων του νησιού μετα την κοινοποίηση

Συμμετοχή του ΣΕΕΜΠ στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με την Προέδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Μετα την συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ την Πέμπτη 11/6/2020 με την τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ και εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του συμμετείχαν και στη Σύσκεψη των