Τηλεδιάσκεψη του ΣΕΕΜΠ με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στ. Δράκο

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Συνεχίζοντας τις επαφές τους τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στ. Δράκο. Σκοπός της συνεργασίας ήταν η προετοιμασία, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς της Μεσαιωνικής Πόλης μόλις επανέλθει στην κανονικότητα, οπότε κι αν συμβεί αυτό. 

Σε δηλώσεις τους ανέφεραν:

«Η συνεργασία μας με τον Αντιδήμαρχο είναι, όπως πάντα, στενή. Η υγειονομική κρίση μπορεί να είχε τεράστιες συνέπειες στην τοπική οικονομία και ιδίως στον τουρισμό, όμως είμαστε πρόθυμοι για άλλη μια φορά, να σηκώσουμε το βάρος της ανάκαμψης, μόλις μας δοθεί η ευκαιρία. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι εμείς και η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά και όσα προέκυψαν.

 Αναλυτικότερα: 

Όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους αιτηθήκαμε αυτή τη φορά να μην καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στην χρήση για ένα έτος, αλλά το ποσό που θα αντιστοιχεί στις μέρες λειτουργίας μας, αφού δεν προβλέπετε χρήση τους πριν το Ιούλιο.

Όσον αφορά στις θέσεις στάθμευσης, αιτηθήκαμε πρόβλεψη για περεταίρω αύξηση των θέσεων των ενοικιαζομένων αυτοκίνητων, αφού στα πλαίσια της προσωπικής προφύλαξης οι επισκέπτες μας είναι πιθανό να τα προτιμήσουν σε σχέση με τα ΜΜΜ.

Όσον αφορά την τουριστική πολιτική, ζητήσαμε να μετατρέψουμε το πλήγμα σε ευκαιρία προβάλλοντας το νησί μας ως ασφαλή προορισμό όσο ποτέ.

Ζητήσαμε επίσης τη στήριξη του Δήμου και κυρίως του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, στα αιτήματα μας στην κεντρική διοίκηση για την δημιουργία στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον επαναπροσδιορισμό τους. Ως τουριστικές επιχειρήσεις  προτείνουμε να ορίζονται οι εποχιακές επιχειρήσεις που εδράζονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικοί τόποι, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως ορίζονται στο ΠΔ 664/77, προκειμένου να περιληφθούν όλες ανεξαιρέτως και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα μας και από την πλευρά τους μας ενημέρωσε, ότι η σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης έχει μπει στην τελική ευθεία και σύντομα θα είναι έτοιμη προς υπογραφή, σύμφωνα με όσα δεδομένα έχουν προκύψει από την δημόσια διαβούλευση. Προχωρά καθώς συμφωνήθηκε και σε προηγούμενη συνάντηση μας και θα μπει σε ισχύ ο έλεγχος της κυκλοφορίας εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και η κίνηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Όπως επίσης και η δημιουργία του χώρου στάθμευσης στην Ακαντιά και η από εκεί συνεχής δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο προς της εισόδους της ΜΠ. Μας ενημέρωσε επίσης ότι προχωρά το σχέδιο υλοποίησης για την δημιουργία ειδικών μονοπατιών για την κίνηση των ΑΜΕΑ εντός του μνημείου,  όπως επίσης και ο σχεδιασμός κέντρου ελέγχου της ηλεκτροδότησης για τον άμεσο εντοπισμό βλαβών ή δυσλειτουργιών, όπως και η σύναψη σύμβασης για την άμεση αντικατάσταση φθαρμένων πλακών του οδοστρώματος.

Απόψεις επίσης ανταλλάξαμε και τις νέες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν λόγω των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν  για την προστασία την δική μας, αλλά και των επισκεπτών μας. 

Το κλίμα ήταν όπως πάντα θετικό. Ο αντιδήμαρχος μας άκουσε με προσοχή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την επαναφορά της περιοχής μας ελπίζοντας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και από την πλευρά του Αντιδημάρχου και από την πλευρά του Δημάρχου».

Δελτία τύπου

Προώθηση Μεσαιωνικής Πόλης

Σε άλλη μια πρωτοβουλία του το ΣΕΕΜΠ σε συνεργασία, με το εμπορικό επιμελητήριο και με το ΡΟΔΑ «έντυσε» ένα λεωφορείο με όμορφες εικόνες της παλιάς πόλης για την προώθηση της.Το συγκεκριμένο λεωφορείο

“Λύση στο θέμα της πλοηγίδας”

Μετα την παρέμβαση του ΣΕΕΜΠ και με την συμβολή του εκ νέου υποψηφίου βουλευτή Μάνου Κόνσολα, δόθηκε λύση έστω και προσωρινή στο θέμα που είχε προκύψει με την πλοηγίδα στο νησί μας.Το

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Σε στιγμές απώλειας τα λόγια είναι φτωχά. Το πρόωρο φευγιό του π. Αν. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε θλίψη εμάς, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα. Ήταν ένας έντιμος και αποτελεσματικός πολιτικός. Από εκείνους

Ανάδειξη νέου προεδρείου του ΣΕΕΜΠ

Τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του ΣΕΕΜΠ πραγματοποίησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από της πρόσφατες εκλογές του Σωματείου. Το νέο σχήμα έχει ως εξής: Προέδρος: Βασίλης

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Καραμαρίτη

Τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Καραμαρίτη και τους συνεργάτες του συνάντησαν τα μέλη του νέου ΔΣ του ΣΕΕΜΠ προκειμένου να συζητήσουν το βασικό αυτό θέμα της καθημερινότητας.  Ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε για το