Συμμετοχή του ΣΕΕΜΠ στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με την Προέδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Μετα την συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ την Πέμπτη 11/6/2020 με την τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ και εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του συμμετείχαν και στη Σύσκεψη των παραγωγικών φορέων του τόπου μας που οργάνωσαν και έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Ιουνίου στα πλαίσια της επίσκεψης της Προέδρου του, Φώφης Γεννηματά στη Ρόδο. Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ εκπροσώπησαν η Μαρια Αγγελου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και ο Ηλίας Τζημόπουλος, μέλος του ΔΣ. 

Στη σύσκεψη τονίστηκε από μέρους του ΣΕΕΜΠ για άλλη μια φορά η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των τουριστικών επιχειρήσεων αφού με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου. Παρουσίασαν στην Προέδρο του ΚΙΝΑΛ τον ορισμό που δημιούργησε, προτείνει  και προωθεί ως Σωματείο:

Ως τουριστικές επιχειρήσεις να ορίζονται οι εποχιακές επιχειρήσεις που εδράζονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικοί τόποι, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως ορίζονται στο ΠΔ 664/77 .

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής που κινδυνεύουν με αφανισμό μέσω της χορήγησης επιδόματος έως ότου λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εκ νέου και η δυνατότητα συμμέτοχης στα χρηματοδοτικά εργαλεία  από τα οποία προς το παρόν είναι αποκομμένοι.

Ειδική μνεία έγινε για το αίτημα όλων των κλάδων για αναστολή της αποπληρωμής των επιταγών Ιουνίου και του Ιουλίου. Θέμα αποτελούν κι αυτές του Αυγούστου λόγω της συσσώρευσης που έχει προκύψει εξαιτίας της μετακύλισης των επιταγών Απριλίου – Μαΐου για την ίδια χρονική περίοδο. Η εκπρόσωπος του ΣΕΕΜΠ πρότεινε την υποβολή των επιταγών όλης της τουριστικής περιόδου σε ειδικό καθεστώς μετακύλισης της εξόφλησης τους για το καλοκαίρι του 2021 ή την παροχή άτοκης ή  σχεδόν άτοκης χρηματοδότησης για την αποπληρωμή τους.

Ζητήθηκε επίσης οι πληρωμές των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, τρεχουσών και όσων βρίσκονται σε διακανονισμό να παραμείνουν σε αναστολή, έως τον Ιούνιο του 2021, όπως και ο ΕΝΦΙΑ και να υπάρξει μέριμνα σχετικά με το θέμα της αποπληρωμής των ενοικίων, καθώς τα μηδενικά έσοδα δεν επιτρέπουν την αποπληρωμή ούτε καν του 60% του ποσού κι έτσι βρίσκονται εκτεθειμένοι και μισθωτές και εκμισθωτές.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τονίστηκε από το ΣΕΕΜΠ ότι δεν είναι μόνο προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, αλλά στην ίδια κατάσταση βρίσκονται συνάδελφοι τους ανά την Ελλάδα, οι βιοτέχνες και οι χονδρέμποροι τουριστικών ειδών, όπως και το προσωπικό τους.  Η οικονομική εξαθλίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα φέρει ένα ρήγμα στην κοινωνική συνοχή αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, υποστήριξαν.

Κλείνοντας έθεσαν και μια άλλη οπτική. Υποστήριξαν ότι η στήριξη και προστασία του τουρισμού στην ακριτική Ελλάδα, είτε ως οικονομικό, είτε ως διπλωματικό εργαλείο, αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας στη δύσκολη γειτονιά μας αποτρέποντας πιθανούς κίνδυνους στη γύρω περιοχή.

Δελτία τύπου

Προώθηση Μεσαιωνικής Πόλης

Σε άλλη μια πρωτοβουλία του το ΣΕΕΜΠ σε συνεργασία, με το εμπορικό επιμελητήριο και με το ΡΟΔΑ «έντυσε» ένα λεωφορείο με όμορφες εικόνες της παλιάς πόλης για την προώθηση της.Το συγκεκριμένο λεωφορείο

“Λύση στο θέμα της πλοηγίδας”

Μετα την παρέμβαση του ΣΕΕΜΠ και με την συμβολή του εκ νέου υποψηφίου βουλευτή Μάνου Κόνσολα, δόθηκε λύση έστω και προσωρινή στο θέμα που είχε προκύψει με την πλοηγίδα στο νησί μας.Το

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Σε στιγμές απώλειας τα λόγια είναι φτωχά. Το πρόωρο φευγιό του π. Αν. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε θλίψη εμάς, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα. Ήταν ένας έντιμος και αποτελεσματικός πολιτικός. Από εκείνους

Ανάδειξη νέου προεδρείου του ΣΕΕΜΠ

Τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του ΣΕΕΜΠ πραγματοποίησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από της πρόσφατες εκλογές του Σωματείου. Το νέο σχήμα έχει ως εξής: Προέδρος: Βασίλης

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Καραμαρίτη

Τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Καραμαρίτη και τους συνεργάτες του συνάντησαν τα μέλη του νέου ΔΣ του ΣΕΕΜΠ προκειμένου να συζητήσουν το βασικό αυτό θέμα της καθημερινότητας.  Ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε για το