Μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου. Χθες το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, Στέφανος Δράκος κάλεσε τους μόνιμους κατοίκους σε συνάντηση στο κατάλυμα της Ισπανίας για να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις σχετικά με τα μέτρα που δρομολογούνται.
Προηγήθηκε ομιλία του κ. Δράκου στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης, όπου παρουσίασε το πλάνο για την κυκλοφορία και τους κοινόχρηστους χώρους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Δοντάς δήλωσε ότι τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, εάν υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. «Η Παλιά Πόλη είναι ένα μοναδικό, ζωντανό μνημείο με πολλές ιδιαιτερότητες και ανάγκες.
Σε αυτό συνυπάρχουν οι επαγγελματίες και οι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά, εάν υπάρξει η επιθυμητή βούληση.
Μπορώ να πω ότι διακρίνω μία τέτοια πρόθεση και από τις δύο πλευρές, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δοντάς.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το πλάνο που παρουσίασε ο κ. Δράκος, από την 31η Μαρτίου κάθε έτους έως και την 31η Οκτωβρίου, η είσοδος στον εμπορικό ιστό της Μ. Πόλης θα επιτρέπεται από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως και τις 9 το πρωί, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επιχειρηματιών αλλά και της τροφοδοσίας/ανεφοδιασμού των καταστημάτων. Από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι πύλες θα είναι κλειστές για όλους.
Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην προστασία του μνημείου εν γένει.
Για τους κοινόχρηστους χώρους και τη λειτουργία της Μ. Πόλης, συντάσσεται νέα κανονιστική προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και στα παγκόσμια πρότυπα ώστε να εξορθολογιστεί το καθεστώς των κοινόχρηστων χώρων, να αποκατασταθούν οι αδικίες αλλά και να στηριχθεί ισότιμα το σύνολο των επιχειρηματιών-εμπόρων, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Δοντάς επισημαίνει ότι προκειμένου να εφαρμοστούν τα όποια μέτρα, θα πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι.
Συγκεκριμένα δηλώνει τα εξής: «Σε γενικές γραμμές τα μέτρα που προωθούνται για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης μας βρίσκουν σύμφωνους.
Άλλωστε, υπήρξε διαβούλευση πάνω σε αυτά. Όποια μέτρα και αν παρθούν, δεν θα έχουν επιτυχία, εάν δεν αυξηθούν οι έλεγχοι.
Εμείς ως επαγγελματικός σωματείο δίνουμε έμφαση στην ισονομία. Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει εις βάρος άλλου.
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το συμφέρον είναι κοινό όχι ατομικό. Να σεβαστούμε τον τόπο όπου ζούμε και διατηρούμε τις επιχειρήσεις μας».

πηγή : Δημοκρατική

Δελτία τύπου

Προώθηση Μεσαιωνικής Πόλης

Σε άλλη μια πρωτοβουλία του το ΣΕΕΜΠ σε συνεργασία, με το εμπορικό επιμελητήριο και με το ΡΟΔΑ «έντυσε» ένα λεωφορείο με όμορφες εικόνες της παλιάς πόλης για την προώθηση της.Το συγκεκριμένο λεωφορείο

“Λύση στο θέμα της πλοηγίδας”

Μετα την παρέμβαση του ΣΕΕΜΠ και με την συμβολή του εκ νέου υποψηφίου βουλευτή Μάνου Κόνσολα, δόθηκε λύση έστω και προσωρινή στο θέμα που είχε προκύψει με την πλοηγίδα στο νησί μας.Το

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Σε στιγμές απώλειας τα λόγια είναι φτωχά. Το πρόωρο φευγιό του π. Αν. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε θλίψη εμάς, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα. Ήταν ένας έντιμος και αποτελεσματικός πολιτικός. Από εκείνους

Ανάδειξη νέου προεδρείου του ΣΕΕΜΠ

Τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του ΣΕΕΜΠ πραγματοποίησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από της πρόσφατες εκλογές του Σωματείου. Το νέο σχήμα έχει ως εξής: Προέδρος: Βασίλης

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Καραμαρίτη

Τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Καραμαρίτη και τους συνεργάτες του συνάντησαν τα μέλη του νέου ΔΣ του ΣΕΕΜΠ προκειμένου να συζητήσουν το βασικό αυτό θέμα της καθημερινότητας.  Ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε για το