Συμμετοχή του ΣΕΕΜΠ στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με την Προέδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Μετα την συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ την Πέμπτη 11/6/2020 με την τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ και εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του συμμετείχαν και στη Σύσκεψη των παραγωγικών φορέων του τόπου μας που οργάνωσαν και έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Ιουνίου στα πλαίσια της επίσκεψης της Προέδρου του, Φώφης Γεννηματά στη Ρόδο. Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ εκπροσώπησαν η Μαρια Αγγελου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και ο Ηλίας Τζημόπουλος, μέλος του ΔΣ. 

Στη σύσκεψη τονίστηκε από μέρους του ΣΕΕΜΠ για άλλη μια φορά η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των τουριστικών επιχειρήσεων αφού με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου. Παρουσίασαν στην Προέδρο του ΚΙΝΑΛ τον ορισμό που δημιούργησε, προτείνει  και προωθεί ως Σωματείο:

Ως τουριστικές επιχειρήσεις να ορίζονται οι εποχιακές επιχειρήσεις που εδράζονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικοί τόποι, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως ορίζονται στο ΠΔ 664/77 .

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής που κινδυνεύουν με αφανισμό μέσω της χορήγησης επιδόματος έως ότου λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εκ νέου και η δυνατότητα συμμέτοχης στα χρηματοδοτικά εργαλεία  από τα οποία προς το παρόν είναι αποκομμένοι.

Ειδική μνεία έγινε για το αίτημα όλων των κλάδων για αναστολή της αποπληρωμής των επιταγών Ιουνίου και του Ιουλίου. Θέμα αποτελούν κι αυτές του Αυγούστου λόγω της συσσώρευσης που έχει προκύψει εξαιτίας της μετακύλισης των επιταγών Απριλίου – Μαΐου για την ίδια χρονική περίοδο. Η εκπρόσωπος του ΣΕΕΜΠ πρότεινε την υποβολή των επιταγών όλης της τουριστικής περιόδου σε ειδικό καθεστώς μετακύλισης της εξόφλησης τους για το καλοκαίρι του 2021 ή την παροχή άτοκης ή  σχεδόν άτοκης χρηματοδότησης για την αποπληρωμή τους.

Ζητήθηκε επίσης οι πληρωμές των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, τρεχουσών και όσων βρίσκονται σε διακανονισμό να παραμείνουν σε αναστολή, έως τον Ιούνιο του 2021, όπως και ο ΕΝΦΙΑ και να υπάρξει μέριμνα σχετικά με το θέμα της αποπληρωμής των ενοικίων, καθώς τα μηδενικά έσοδα δεν επιτρέπουν την αποπληρωμή ούτε καν του 60% του ποσού κι έτσι βρίσκονται εκτεθειμένοι και μισθωτές και εκμισθωτές.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τονίστηκε από το ΣΕΕΜΠ ότι δεν είναι μόνο προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, αλλά στην ίδια κατάσταση βρίσκονται συνάδελφοι τους ανά την Ελλάδα, οι βιοτέχνες και οι χονδρέμποροι τουριστικών ειδών, όπως και το προσωπικό τους.  Η οικονομική εξαθλίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα φέρει ένα ρήγμα στην κοινωνική συνοχή αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, υποστήριξαν.

Κλείνοντας έθεσαν και μια άλλη οπτική. Υποστήριξαν ότι η στήριξη και προστασία του τουρισμού στην ακριτική Ελλάδα, είτε ως οικονομικό, είτε ως διπλωματικό εργαλείο, αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας στη δύσκολη γειτονιά μας αποτρέποντας πιθανούς κίνδυνους στη γύρω περιοχή.

Δελτία τύπου

Συνάντηση με ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ αποτελούμενη από τους, Δοντά Βασίλη πρόεδρο, Μισσικο Μιχαλη, αντιπρόεδρο, Καραμαρια Νίκο, ταμεία, Σταυρό Ζουρουδη, μέλος, επισκέφθηκε τον Προέδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, Δημήτρη Τσικη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα

Ευχαριστηριο σε επιμελητήριο Δωδεκανησου και Αστυνομικό Διευθυντή

Το ΣΕΕΜΠ σε συνέχεια των προσπαθειών που κάνει για την αναβάθμιση της εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης, ώστε να καταστεί πόλος έλξης για τους επισκέπτες όλου του νησιού, θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το

Επιστολή του ΣΕΕΜΠ προς τον Πρωθυπουργό

Στην σύσκεψη των φορέων του τουρισμού της Ρόδου υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχε το ΣΕΕΜΠ την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην ΠΝΑ, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Βασίλη Δοντά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργός

Καλή τουριστική σεζόν σε όλους!

Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου σας εύχεται καλή αρχή με δύναμη και υγειά. Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέχρι τώρα, αλλά και αυτές που θα

Παραίτηση Δοντα και Αγγελου από το συντονιστικό όργανο των φορέων – Έκδοση κειμένου χωρίς την έγκριση μας.

Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ αποφάσισε ο Πρόεδρος του Δοντάς Βασίλης και η Μαρια Αγγελου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων να παραιτηθούν από το συντονιστικό όργανο των φορέων του νησιού μετα την κοινοποίηση