Μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου. Χθες το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, Στέφανος Δράκος κάλεσε τους μόνιμους κατοίκους σε συνάντηση στο κατάλυμα της Ισπανίας για να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις σχετικά με τα μέτρα που δρομολογούνται.
Προηγήθηκε ομιλία του κ. Δράκου στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης, όπου παρουσίασε το πλάνο για την κυκλοφορία και τους κοινόχρηστους χώρους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Δοντάς δήλωσε ότι τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, εάν υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. «Η Παλιά Πόλη είναι ένα μοναδικό, ζωντανό μνημείο με πολλές ιδιαιτερότητες και ανάγκες.
Σε αυτό συνυπάρχουν οι επαγγελματίες και οι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά, εάν υπάρξει η επιθυμητή βούληση.
Μπορώ να πω ότι διακρίνω μία τέτοια πρόθεση και από τις δύο πλευρές, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δοντάς.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το πλάνο που παρουσίασε ο κ. Δράκος, από την 31η Μαρτίου κάθε έτους έως και την 31η Οκτωβρίου, η είσοδος στον εμπορικό ιστό της Μ. Πόλης θα επιτρέπεται από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως και τις 9 το πρωί, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επιχειρηματιών αλλά και της τροφοδοσίας/ανεφοδιασμού των καταστημάτων. Από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι πύλες θα είναι κλειστές για όλους.
Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην προστασία του μνημείου εν γένει.
Για τους κοινόχρηστους χώρους και τη λειτουργία της Μ. Πόλης, συντάσσεται νέα κανονιστική προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και στα παγκόσμια πρότυπα ώστε να εξορθολογιστεί το καθεστώς των κοινόχρηστων χώρων, να αποκατασταθούν οι αδικίες αλλά και να στηριχθεί ισότιμα το σύνολο των επιχειρηματιών-εμπόρων, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Δοντάς επισημαίνει ότι προκειμένου να εφαρμοστούν τα όποια μέτρα, θα πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι.
Συγκεκριμένα δηλώνει τα εξής: «Σε γενικές γραμμές τα μέτρα που προωθούνται για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης μας βρίσκουν σύμφωνους.
Άλλωστε, υπήρξε διαβούλευση πάνω σε αυτά. Όποια μέτρα και αν παρθούν, δεν θα έχουν επιτυχία, εάν δεν αυξηθούν οι έλεγχοι.
Εμείς ως επαγγελματικός σωματείο δίνουμε έμφαση στην ισονομία. Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει εις βάρος άλλου.
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το συμφέρον είναι κοινό όχι ατομικό. Να σεβαστούμε τον τόπο όπου ζούμε και διατηρούμε τις επιχειρήσεις μας».

πηγή : Δημοκρατική

Δελτία τύπου

Συνάντηση με ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ αποτελούμενη από τους, Δοντά Βασίλη πρόεδρο, Μισσικο Μιχαλη, αντιπρόεδρο, Καραμαρια Νίκο, ταμεία, Σταυρό Ζουρουδη, μέλος, επισκέφθηκε τον Προέδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, Δημήτρη Τσικη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα

Ευχαριστηριο σε επιμελητήριο Δωδεκανησου και Αστυνομικό Διευθυντή

Το ΣΕΕΜΠ σε συνέχεια των προσπαθειών που κάνει για την αναβάθμιση της εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης, ώστε να καταστεί πόλος έλξης για τους επισκέπτες όλου του νησιού, θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το

Επιστολή του ΣΕΕΜΠ προς τον Πρωθυπουργό

Στην σύσκεψη των φορέων του τουρισμού της Ρόδου υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχε το ΣΕΕΜΠ την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην ΠΝΑ, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Βασίλη Δοντά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργός

Καλή τουριστική σεζόν σε όλους!

Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου σας εύχεται καλή αρχή με δύναμη και υγειά. Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέχρι τώρα, αλλά και αυτές που θα

Παραίτηση Δοντα και Αγγελου από το συντονιστικό όργανο των φορέων – Έκδοση κειμένου χωρίς την έγκριση μας.

Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ αποφάσισε ο Πρόεδρος του Δοντάς Βασίλης και η Μαρια Αγγελου, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων να παραιτηθούν από το συντονιστικό όργανο των φορέων του νησιού μετα την κοινοποίηση